indebergenwerken.reismee.nl

Genie(o)ten van het goede leven

Surprised
Gisteravond, na een hele dag in Basel te hebben gesjouwd heb ik mijn eerste vakantie-gangster om 10 uur op de nacht-trein gezet. Na ongeveer 2 uur terugrijden was ik vanmorgen vroeg terug in mn hut. Ik wenste voor vandaag mooi weer met een heerlijk zonnetje zodat ik nog even kon genieten een kopje koffie in mijn tuintje! Dat is uitgekomen want ik ben hier een verhaal aan het schrijven onder een strakblauwe lucht met een temperatuur van boven de 20 graden.. Met muziek van de reformatorische omroep.. Maar die muziek is eigenlijk niet nodig, de hele natuur geeft genoeg muziek om te merken dat je niet alleen op deze wereld bent. Krekels, koeienbellen, vliegen, wespen, gras dat gemaaid wordt, kinderstemmen, vliegtuigen.... Ik geloof dat ik vaker daarbij stil moet staan!

De afgelopen week is voorbij gevlogen..

Dinsdag was het bewolkt maar best mooi weer, hier boven -ik zit op minimaal 1000 meter hoog- was het best frisjes. Toch zijn we op pad gegaan om de Niederhorn op te gaan. Boven op de Niederhorn zagen we aan de overkant de overal net bovenuit torende Jungfrau! Ook stonden we stil.. en wel aan de afgrond, nix voor de mensen met hoogtevrees!

We hadden afgesproken om de bahn naar boven te nemen en naar beneden te gaan op een andere manier.... Zo gezegd, zo gedaan, van Niederhorn-Vorsass zijn we gelopen, een tocht van zo`n 2 uur. Heerlijk niet doen wat iedereen doet, dat wil zeggen niet over een 'gemaakte' weg terug maar over de natuurlijk gevormde paadjes, daar waar toch al eens meerdere mensen gelopen hebben. Verdwalen konden we niet want we hadden een kaart en we zouden bordjes tegenkomen..

Van Vorsass-Beatenberg hebben we de trotti-bike (lees:step) genomen. Omdat dit steppen vorig jaar zo heerlijk was, heb ik voorgesteld om het maar weer te doen... Onderweg genoten we van het vrije gevoel en van de prachtige vergezichten. Als je zo aan de voet van de bergen bent en je verdwijnt er haast in komt het gevoel naar boven borrelen erg klein en nietig te zijn... Bergen zijn allemaal uniek en worden door de jaren heen door puur natuur gevormd, in het scheppen hiervan kwam geen mensenhand aan te pas.. En dan willen ze in Nederland een berg gaan maken,, en wel met als voornaamste doel de sport!! Hoe verbazingwekkend.. (http://www.diebergkomter.nl/)

Toen we bijna bij de Beatenberg waren, waar we de trotti weer in moesten leveren, kwamen we een ijstent tegen, hoe verder we beneden kwamen, hoe warmer het werd, dus van die tent maakten we dankbaar gebruik..! Van de Beatenberg naar de auto zijn we weer gelopen, een mooie tocht!

Onderweg naar Goldiwil hebben we wat spijs en drank gehaald zodat we voor de rest van de week een paar heerlijke maaltijden konden bereiden!!

Woensdag hebben we na zo`n inspannende dag ervoor gezorgd dat we voldoende slaap kregen.. ik hoef niet te vertellen wat we gaan hebben tot 11 uur.. Toen we eenmaal in de benen waren en onze brunch binnen hadden zijn we naar de Heimwehfluhbahn gegaan, een nostalgiebahn uit de jaren 1906...! Naar boven konden we met deze bahn en naar beneden konden we jawel... rodelen! Van de aardige dame achter de kassa kregen we een mazzeltje.. we mochten 3 halen 2 betalen! Kwam dat even fijn uit! De rodel was aardig, maar ik heb wel eens beter gehad,, wel ging deze als een achtbaan snel de diepte in...

Voordat we de laatste keer de rodel namen hebben we boven onder het genot van coup ijs genoten van het uitzicht over de Thuner- en Brienzersee..! De coup was zo groot dat de mannen naast ons vroegen of we wel gezond waren... ik antwoordde dat het er nog wel bij kon omdat we niet zoveel hadden gegeten om 12 uur..!

Over de donderdag heb ik niet zoveel te vertellen, we hadden beiden niet zoveel zin en we zijn uiteindelijk in een dorpje geweest, Frutigen om precies te zijn, hier hebben we wat rondgelopen.

Een kerkje bezocht, stilgestaan bij het evangelie en op de begraafplaats bij de mensen die ons zijn voorgegaan.... In een winkeltje in het dorp vond ik een kaart met daarop de woorden van het Onze Vader in het Duits, erg handig dan kan ik dat in de kerk, waar ik nog naartoe hoop te gaan hardop meebidden...

Gisteren dus een dagje Basel, heerlijk in de winkels gesnuffeld, over de markt gelopen, een kerk beklommen en het raadhuis wat beter bekeken. Toen we de stad zat waren, zo groot is Basel niet, zijn we naar Augusta Raurica gegaan, dat zijn overblijfselen uit de Romeinse tijd... niet te vergelijken met Rome hoor! De stenen zijn wel net zo oud,, maar alles is veel minder groots.

In Basel heb je de pech dat het overal betaald parkeren is. Maar daar bedachten wij natuurlijk wat op... tegen de middag gingen we naar Augusta Raurica, daar konden we gratis parkeren, dus Bingo.

Toen we daar waren uitgekeken liep het tegen etenstijd, dus bedachten we dat we een restaurant

op gingen zoeken.. Toen kwamen we langs de IKEA en dachten hier kunnen we ook eten én gratis parkeren, kunnen we gelijk ff kijken of we nog wat leuks tegenkomen.. want.. ik had nog een leuk en gezellig lampje nodig om mn 'huiskamer' van gezellig licht te voorzien! Uiteraard zijn we geslaagd,, en nu heb ik mezelf beloofd om niets meer voor het appartement te kopen,, anders kan ik het allemaal niet meer meenemen tegen de tijd dat ik terug ga naar Nederland.. maar of dat gaat lukken weet ik nog niet....

Wink

Tegen 9 uur zijn we teruggereden naar Basel, opnieuw opzoek naar een parkeerplaatsje buiten de parkeergarages.. Na veel rondjes te hebben gereden,, basel is een stad met veel eenrichtingsverkeer.. echt niet zo fijn, helemaal niet in het donker,, ik ben ook 2 minuten een spookrijder geweest..

Surprised

Uiteindelijk vonden we een plaatsje aan de kant van de weg waar mn kalosje precies in zou moesten passen. Gelukkig dat ik thuis in Rijssen ook vaak achteruit moest parkeren, zodoende kreeg ik mn auto precies geparkeerd! En al helemaal niet zover weg van het Bahnhof SBB, dus dat kwam allemaal prachtig uit!

Om een lang verhaal kort te maken, het was een heerlijk week, een inkoppertje voor de werkweek die ik tegemoet ga... Maar ook daar heb ik veel zin in, want daarvoor ben ik hier tenslotte gekomen!

Nou ik groet jullie allen!

PS1: De link naar de fotos van de afgelopen week is: https://picasaweb.google.com/105629301559403447064/Vakantieweek59September?authuser=0&authkey=Gv1sRgCLLqsL_8gZmBCA&feat=directlink

PS2: Reacties zijn welkom, verhalen en nieuws uit Nederland hoor ik ook graag, ik zal vast wel eens vrij/online zijn om te bellen, daarom kunnen jullie me ook vinden op mijn skypename: reinaataa en uiteraard kunnen jullie ook mijn email gebruiken, voor het geval je deze niet weet: [email protected]

Lineke

Je bent niet gezond als je niet geniet van zo'n lekkere coup ijs!:) Klinkt super! Ik ben benieuwd naar meer foto's en hoe het werken daar is!

julia

Oehf! je maakt me verlangen naar vakantie! en ijs;). heerlijk dat je zo geniet, en lekker weer hebt!