indebergenwerken.reismee.nl

Het laatste verhaal van het jaar...

Beste lezers,

Jullie zullen bijna al wel denken dat ik overvallen ben door een lawinestorm en door de REGA opgehaald.... dit is echter niet zo hoor..

Wink
Er ligt hier weliswaar behoorlijk wat sneeuw en ik heb mijn auto mogen uitpakken... Maar ik ben nog in goede gezondheid en werken doe ik ook nog steeds.

Naast het werken doe ik nog heel veel meer, maar daarover straks meer!

Allereerst wil ik jullie allemaal een goede, gezellige en gezegende kerst toewensen. Daarnaast de beste wensen voor het nieuwe jaar! Ik hoop dat we de kracht en wijsheid mogen krijgen die we ook in het komende jaar weer nodig hebben.

Maar dan.... wat heb ik in de afgelopen maand allemaal gedaan? Als ik werkelijk alles van dag tot dag moet schrijven ben ik overmorgen nog bezig!

Laat ik beginnen met het feit dat ik zo af en toe op een S-horn blaas. Tsja, van het een kwam het ander, een collega van me vroeg me namelijk mee naar een konzert van haar. Ze speelt in een koperen blaasvereniging. Aangezien ik vroeger alleen maar blokfluit heb leren spelen kon ik haar wens om ook mee te spelen niet voldoen... Dus heeft ze aan de dirigent gevraagd of ik dan niet iets anders kon doen..! En zo kwam ik op een Probe, en daar heb ik eigenlijk alleen maar geluisterd. Maar tijdens de borrel na de tijd werd me aangeboden om op een S-horn te spelen en dan ook een beetje les daarin te krijgen... En zo oefen ik zo nu en dan met blazen en ben ik aan het leren hoe ik de toonladder moet spelen... Het is eigenlijk wel moeilijker dan ik dacht..!

Tussendoor ben ik naar Bern gegaan, of ik nu naar Interlaken of Bern ga, het maakt qua tijd eigenlijk niets uit.. Dus voor de kerstmarkt en om te shoppen ben ik naar Bern getuft.. Leuk hoor, ff wat anders dan Thun...

En de blunder van de maand.... Ik zou met de hollandse stagiaire, die inmiddels weer huiswaarts is gekeerd, naar de firstbahn gaan. Daar zouden we ook de first-flieger uit proberen, http://www.jungfrau.ch/tourismus/erlebnisse/fun-action/ Internet had ons verteld dat op de dag dat we zouden gaan, het de eerste dag van het winterseizoen zou zijn.. dus wij blij, gelukkig is ie net open.. kwamen we daar, was ie dicht... Wegens zu wenig schneeverhältnisse gehen wir am 16 Dezember offen...

Yell
Ik weet niet meer wat we allemaal hebben gezegd maar pech was het wel.. Plan gewijzigd, we waren in Grindelwald dus besloten we om dan maar naar de Top of Europa te gaan... Het weer leek goed genoeg te zijn, wel een paar wolken, maar het grootste gedeelte toch blauwe lucht. De tocht naar boven duurde eigenlijk best lang, zo'n 2 uur geloof ik. Maar dat kon de pret niet drukken, Jungfraujoch, alleen het idee al zegt genoeg.. Alleen toen we boven kwamen bleek het weer omgeslagen te zijn, we zagen namelijk niet datgene wat de video's in het treintje ons vertelde... Nee, alleen maar kou en mist... Dus helaas pindakaas... Het ijspaleis was wel echt heel leuk! En ik moest er even een traantje wegpinken, ik kwam namelijk mijn knuffelbeer tegen die ik al die jaren al kwijt was...!
Laughing

Nou jah, heel eenvoudig, volgende keer beter! Ik ben hier nog lang genoeg om te zien wat er daadwerkelijk te zien is!

Inmiddels is de maand dat ik in de personeelflat zou doorbrengen alweer bijna voorbij! Heerlijk! Ik heb namelijk heel wat beleefd met een buurman die me toen ik er nog maar net 2 nachten aanwezig was al kwam vertellen dat ik mijn spullen moet afwassen!

Yell
Brutaliteit van de Arts-assistenten in opleiding.. ##@,,* - overigens had ik mijn vaat netjes bij elkaar op de hoek van de keukentafel gezet - Gelukkig hoepelde die weer snel op naar Duitsland!

Vrijdag ga ik mn zooi weer inpakken en dan kan ik zaterdag -1e kerstdag dus- na mijn vroege dienst weer in mijn appartement! Dan kan ik eindelijk de kerstboom (die ik nog niet heb) optuigen!

En: ik weet niet of jullie het ook hebben: ik heb een witte kerst! Het sneeuwt hier sinds 3 dagen..

Vanavond werk ik voor de verandering een late dienst, leuk werken hoor.... Ik schrijf meestal over de dingen die ik in mijn vrije tijd doe... want iedere keer schrijven hoe hard ik werk is ook zo saai..! Ik werk nog steeds 42 uur per week.. ik heb mijn ritme daarin wel gevonden. In het begin was dat wel wennen, het zijn toch 4 uur meer per week. Het lijken er wenig, maar het is toch iedere dag minimaal een half uur langer werken. Wat maakt dat ik ook later weer in mijn hut ben. En dan zeker in deze donkere dagen, heb ik niet veel Lust meer om nog wat te gaan doen. Dus ik moet het echt hebben van de vrije dagen!

Straks met Silvester (oud en nieuw) heb ik 4 dagen vrij. En dan komen mijn zuster en mijn vriendin! Dat is dus feest! Ze kunnen rekenen op een sneeuwballengevecht..;) We hopen van de sneeuw te genieten en gaan dus ergens heen waar we kunnen sleeën en gaan met de sneeuwfiets naar beneden..!

Morgen heb ik een kort dienstje, want we gaan met het hele team uit eten! Dat wordt wel gezellig... En dan ga ik binnenkort anfangen mit Skifahren! Jippiejee!

Cool
Ik hoop ik breek niets.. maar dat kan nu, ik heb mijn schweizer krankenkasse eindelijk afgesloten! Maar: gipsvluchten gaan altijd!
Tongue out

Nou, ik wens jullie het goede und bis wiederhören! Und merci viu mal für ihren Reaktionen, die Liebe ich!

En voor het totaalplaatje: https://picasaweb.google.com/105629301559403447064/PicasaVerhaal5?authuser=0&authkey=Gv1sRgCLiB08CO757uIw&feat=directlink

Herzliche Grüssen aus ein verschneiten H'schwendi!

Janneke

Hoi!

Ik heb je verhaal alweer gelezen hoor! Maar je hoeft het niet 4x te mailen hoor!...:P
Wilde wat op de post doen, maar het komt met Mathilde mee, gaat misschien nog wel wat sneller!

Groetjes!

administrator..

ja sorry mensen ik kreeg een error dus heb nog een paar keer geprobeerd te verzenden en kreeg telkens het zelfde bericht.. toen ik terugkeerde zag ik dat die wel geplaatst was... !!!!
SORRY voor de spam!!!;)

Julia

oeh! klinkt heerlijk! jammer dat je uitje niet doorging.
wat super dat je weer naar je vertrouwde huis terug kan! weer lekker wat privacy zonder stalkende duitsers:P haha. hele fijne kerst, ik denk dat mijn kaart er niet op tijd is maar die houd je dan nog tegoed! liefs en hopelijk spreek ik je snel op msn! liefs Juul

Johanna

Oh, ik dacht dat je heel veel van me hield en me daarom zovaak je verhaal stuurde :S Jammer hoor (:D)
Ik dacht dat je die goeie ouwe lijs bedoelde, maar deze knuffelbeer is wat minder bekend!
Je had wel wat aardiger mogen zijn voor je buurman :P Arme man :D
Werkse nog en jij ook alvast goeie kerstdagen. En bereid je maar vast voor op een mopperkoor: ze kunnen zelf niet zoveel meenemen als ze willen want anderen hebben ook nog spullen die écht mee moeten... je kent het verhaal wel ;) Fijne tijd alvast!

Liefs Jo